Berétre vágytam, de szívesen kipróbáltam volna valami újítást is... persze nem tudtam egyet kiválasztani, a 3 nekem tetsző íz közül, ezért mindegyiket megcsináltam, az almás még így is kimaradt.... azt majd egy másik alkalommal :) A cukkinis lett a kedvencem!
Úgy csináltam, hogy elkészítettem az alapreceptet, majd 3 részre osztottam, és azokat külön még beízesítettem.
Adag: 4 fő
Elkészítési idő: 40 perc sütéssel együtt
Hozzávalók az alaprecepthez:
- 1 kg krumpli
- 85 dkg liszt (én kevertem: 65 dkg búzaliszt, 20 dkg teljes kiörlésű liszt)
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 tojás
- feketebors, só
A hozzávalókat jól összekeverem, majd 3 részre osztom, amikhez ízek szerint hozzáadom a plusz hozzávalókat,majd forró olajban kisütöm.
- Cukkinis berét: 1 db közepes cukkinit meghámozunk, lereszelünk
Plusz fűszer: 2 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, petrezselyemzöld, pirospaprika - Káposztás berét: k2 marék káposztát lereszelünk
Plusz fűszer: köménymag - Répás berét: 2 nagyobb répát meghámozunk, lereszelünk
Itt nincs plusz fűszer :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.