Ismét valami nem cukros édességre vágytam, így kerestem egy receptet, amit átalakíthattam saját ízlésemre :) Ez sült ki belőle:
Hozzávalók:
- 150 g zabpehely (ízesítetlen, natúr!)
- 8 dkg liszt (teljes kiörlésű, és fehér búzaliszt is lehet)
- 1 ek. kakaó
- 2 tasak vanillin cukor
- 1 kávéskanál só
- 1 tk. szódabikarbóna
- 2 tk. őrölt fahéj
Ezeket a száraz hozzávalókat összekeverjük!
- 1 tojás
- 10 dkg vaj
- 1 kis doboz natúr joghurt
- +2-3 barack, én konzerveset használtam
A vajat kissé megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a tojást és a natúr joghurtot, jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz. 20 percet pihenni hagyjuk, majd egy tepsiben, jénaiban, egy sütőpapírra terítjük a tésztát, elegyengetjuk, majd megkenjük egy vékonyabb réteg finom, házi baracklekvárral, felszeleteljük a barackot, és szépen a sütinkre helyezzük őket. Majd mehet be a 180°-ra előmelegített sütőbe, 35-40 percre.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.