Egyszer egy családi összejövetelen ettem először ezt az ételt, majd a mai nagy "mi legyen az ebéd?" tanácstalanság közepette újra rátaláltam a neten... kicsit saját ízlésre változtattam a hozzávalókat :) Nagyon egyszerű elkészíteni, mindössze 10 perc alatt össze kell csak dobni mindent egy jénaiba, vagy ahogy én tettem, egy cserépedénybe, vagy római tálba, bedobni a sütőbe, és 30 perc alatt 200°-on készre sütni :)
Hozzávalók:
- 50 dkg sertéskaraj
- 8-10 dkg camambert
- 3 dkg cheddar-sajt (elhagyható, viszont akkor jó, ha több camambert kerül bele)
- 15 dkg durvára vágott dió
- 1 jó nagy ek méz
- 1 dl száraz fehérbor
- zsiradék az edényünk kikenéséhez (én kókuszzsírt használtam)
- fűszerek: só, bors, fehérbors (szintén elhagyható)
Elkészítése:
A hússzeleteinket enyhén kiklopfoljuk, de tényleg csak egy kicsit! Aztán a zsiradékkal kikent edénybe fektetjük. Megszórjuk sóval, borssal, majd rászórjuk a durvára vágott diót, erre rácsorgatjuk a mézet, majd a felaprított camambert, és a reszelt cheddar is jöhet. Felöntjük 1 dl száraz fehérborral, majd bedobjuk a 200°-ra előmelegített sütőbe 30-40 percre. Én köretnek 6 db közepes krumplit félbevágtam, beledobtam őket egy jénaiba, meglocsoltam olivaolajjal, rozmaringot szórtam rá, sót és borsot, majd bedobtam a sütőbe a husink mellé. Egyszerre lettek kész :) Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.