2016. február 03. 18:31 - Szeghy Szabina

Padlizsános csirke, paradicsomszószban sütve


A nyáron elkészítettem már az étel pulykás-tejfölös változatát, most pedig sort kerítettem a csirkés-paradicsomosra is, olvassátok szeretettel, nagyon finom lett! :)

dsc07563.JPG

Hozzávalók: 

  • 500 g csirkemell
  • 1 kis konzerv pasztőrözött paradicsom
  • 1 közepes padlizsán
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek cukor
  • 4 ek olivaolaj
  • fűszerek: só, oregánó, bors

 

Elkészítés:

  1. Előkészítjük a padlizsánta következő módon: kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk, és rárakjuk egy sütőpapírral kibélelt tepsire (én a gáztepsit használtam), majd meglocsoljuk olivaolajjal, sóval, borssal, oregánóval, a másik oldalukra fordítjuk őket, és beleforgatjuk a tepsiben lévő fűszerbe ezt az oldalukat is. 200 fokon előmelegített sütőbe dobjuk, kb 20 percre, amíg megpuhul, illetve pirul. 

  2. Amíg sül a padlizsán, addig felszeleteljük a csirkemellet, és olivaolajon, vagy kókuszolajon, vagy ki min akarja, elősütjük. Ez kb. 2-2 percet jelent a csirke mind a két oldalával számolva. 

  3. Ha ez is megvan, akkor neki állhatunk a szósznak: az aprított paradicsomot egy turmixgépbe tesszük, majd hozzáadjuk az oregánót (én 2 csapott evőkanállal raktam bele), szórunk bele sót, és borsot, beletesszük az 1 evőkanál cukrot, ami lehet barna is (sőt!), és beledaraboljuk a vörös- és fokhagymát. Nagyon rövid ideig turmixoljuk, hiszen a cél csak az, hogy összeállítsuk a szószt, amiben majd sülni fog ez a csirkés csoda. Szóval két háromszor megpördítjük a pengéket a gépünkben, és kész is.

    Ez alatt az idő alatt biztosan elkészült már a padlizsán is, tehát elkezdhetjük összerakni az ételt: Egy jénai, vagy tepsi aljára öntjük a paradicsomszószunk felét, majd arra rárakjuk a padlizsánszeleteket, amire jönnek az elősütött csirkeszeletek, majd ezt leborítjuk a maradék paradicsomszósszal, amire pedig sajtot reszelünk. A füstölt sajt valami isteni ízt ad neki, de most sajna nem az volt itthon nálunk. 

  4. Bedobjuk az előmelegített (illetve a padlizsán sütésétől még melegen maradt) sütőnkbe az ételt, és 200°-on 25-30 perc alatt készre sütjük. 

    Rizzsel és barackbefőttel tálaljuk. Jó étvágyat! :)

Katt a képre a galéria megtekintéséhez! 


 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://osszeforrva.blog.hu/api/trackback/id/tr218357646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása