Mostanában a rövid, és mindenféle trükkökkel teli recepteket tesztelem, vagy én rakom őket új köntösbe, mint ahogy itt is tettem.. nagy kedvencem az almás süti, ami amúgy is 30-40 perc alatt szokott készen lenni sütéssel együtt, de most még ennyi időm sem volt, nemhogy még megvárjam, hogy bemelegedjen a sütő... ezért kicsit újragondolva, szendvicssütőben készítettem el, fele annyi idő alatt:
Adag: 2 főre
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók:
- 275 g leveles tészta
- 2 közepes alma
- 2 ek cukor (én ezt kihagytam)
- zsemlemorzsa/ búzadara
- 1 ek méz
- fahéj
- dió
Elkészítés:
- Kinyújtjuk a leveles tésztánkat (én a nyújtott, sütőpapíros verziósat vettem alapból), és bekapcsoljuk a melegszendvicssütőt (lehet gofrisütő is, akkor mutatósabb formáink lesznek).
- Meghámoztam az almát, felszeleteltem, rácsorgattam az 1 ek mézet, majd mikróba tettem 5 percre, közepes fokozaton.
- Megszórtam a kinyújtott tésztalap felét zsemlemorzsával, rászórtam az apróra vágott diót, majd a megmikrózott almát, erre pedig jöhet a fahéj.
- A tésztalap töltött felére ráhajtottam a másikat, a széleit picit összecsipkedtem, majd a tetejét bekentem egy kis olvasztott vajjal.
- A sütőpapíron lévő tésztát a papírral együtt tettem be a melegszendvicssütőbe. Rácsuktam a fedelét, majd 10 percig sülni hagytam.
Kész is, olyan, mint a sütőben sült :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.