Valami szárnyashúsra vágytam, a cukkinit pedig már muszáj volt felhasználni a hűtőből, is meg is született az ebédötlet.. isteni finom lett, felkerült a kedvencek listájára ez az egyébként rém egyszerű, és nagyon gyors étel :) ráadásul a konyhát is csak kismértékben koszolja össze!
Hozzávalók:
- kb. fél kiló pulyka (megmondom őszintén, nem méricskéltem)
- 2 közepes cukkini
- 3 közepes fej hagyma
- petrezselyem
- 1 kis doboz tejszín
Páchoz:
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 ek olivaolaj
- 2 ek mustár
- majoranna, bors, só
Elkészítés:
A pulykát csíkokra szeljük, majd bepácoljuk. Jól összekeverjük a páchozzvalókkal, és egy éjszakára (de legalább 2 órára) hűtőbe tesszük pihenni. Amikor megvagyunk ezzel (másnap, vagy 2 óra múlva), apróra vágjuk a hagymát, olivaolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a pulykát, fehéredésig kevergetjük. Amíg a pulyka sül, addig megmossuk a cukkinit -nem kell megpucolni-, feldaraboljuk nagyobb darabokra (én először karikákra vágtam, de gondoltam ez így nem lesz olyan szép, ezért félbevágtam őket), aztán hozzáadjuk a pulykához. További 10 percet sütjük, felöntjük tejszínnel, megszórjuk petrezselyemmel. 10 perc múlva kész is :) Rizst főztem ki hozzá, és céklával tálaltam. Jó étvágyat!!
Tipp: aki szereti a répát, reszeljen bele nyugodtan, nagyon finom plusz ízt ad neki :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.