2016. április 08. 19:26 - Szeghy Szabina

Rizskoch

Tartalmas, gyors, finom, csomagolható, melegen-hidegen is tökéletes. Mi kell még? :)

Adag: 4 főre
Elkészítési idő: sütéssel együtt kb 1 óra

dsc08621.JPG

Hozzávalók:

  • 250 hosszúszemű rizs
  • 1 liter tej
  • 200 ml víz
  • 1 csipet só
  • 50 g cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 csomag vanillin cukor
  • 20 g mazsola
  • 5 db tojássárgája
  • 5 db tojásfehérje
  • 2 púpozott teáskanál liszt
  • 50 g vaj

Recept:

A rizst és a vizet folyamatos kevergetés mellett, közepes hőfokon, felpuhítjuk. Mikor elforrt a rizsről a víz, megsózzuk, és ráöntjük a tejet. A rizst párszor megkevergetve addig kell főzni, amíg nagyjából felissza a tejet.

Ezután belekeverjük a citromhéjat, a cukrot, a mazsolát, és a vanillin cukrot, majd hagyjuk kihűlni.

A puha vajat a tojássárgával habosra verjük, és hozzákeverjük a tejberizshez. A tojásfehérjéket nagyon kemény habbá verjük, majd óvatosan ezt is hozzáforgatjuk a tejberizshez, aztán óvatosan hozzászitáljuk a lisztet is.

A kivajazott majd morzsával megszórt formába öntjük a masszát, és 200 C-os sütőben aranybarnára sütjük40 perc alatt.

 

Címkék: édes rizskoch
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://osszeforrva.blog.hu/api/trackback/id/tr38579886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása