Tartalmas, gyors, finom, csomagolható, melegen-hidegen is tökéletes. Mi kell még? :)
Adag: 4 főre
Elkészítési idő: sütéssel együtt kb 1 óra
Hozzávalók:
- 250 hosszúszemű rizs
- 1 liter tej
- 200 ml víz
- 1 csipet só
- 50 g cukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 csomag vanillin cukor
- 20 g mazsola
- 5 db tojássárgája
- 5 db tojásfehérje
- 2 púpozott teáskanál liszt
- 50 g vaj
Recept:
A rizst és a vizet folyamatos kevergetés mellett, közepes hőfokon, felpuhítjuk. Mikor elforrt a rizsről a víz, megsózzuk, és ráöntjük a tejet. A rizst párszor megkevergetve addig kell főzni, amíg nagyjából felissza a tejet.
Ezután belekeverjük a citromhéjat, a cukrot, a mazsolát, és a vanillin cukrot, majd hagyjuk kihűlni.
A puha vajat a tojássárgával habosra verjük, és hozzákeverjük a tejberizshez. A tojásfehérjéket nagyon kemény habbá verjük, majd óvatosan ezt is hozzáforgatjuk a tejberizshez, aztán óvatosan hozzászitáljuk a lisztet is.
A kivajazott majd morzsával megszórt formába öntjük a masszát, és 200 C-os sütőben aranybarnára sütjük40 perc alatt.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.