A munkahelyemen elég sok idő eltelik, míg ebédszünetünk lesz, így mindig szoktam egy kis életmentő rágcsálnivalót vinni, ami eddig a mogyoró volt, de megelégeltem, hogy elővettem a kis mogyis-zacsimat, és mindig a benne lévő nem kívánatos kalóriák lebegtek a szemem előtt.. így ki akartam találni valami olyat, ami ugyanúgy energiát ad, viszont kevesebb zsírt tartalmaz :) Találtam a neten egy receptet, kicsit természetesen átalakítottam, és az eredmény magáért beszél :)
Hozzávalók:
- 7 dkg olvasztott vaj (ne margarin legyen, mert nem fogjuk vele elérni a kívánt állagot a keksznek)
- 1 tojás
- 2 dkg cukor, és egy csomag vanillin cukor (én csak vanillin cukrot raktam bele, cukrot abszolút nem)
- 10 dkg zab (én a Lidlben veszem, itt Németországban fél kiló mindössze 40 centbe kerül)
- 7 dkg liszt (fehér liszt és teljes kiörlésű is tökéletes)
- 1 csapott teáskanál sütőpor
- kicsi méz
- 3 kocka étcsoki feldarabolva (elhagyható)
- 7 dkg aszalt gyümölcs
- dió/mandula (elhagyható)
Elkészítése:
- Összekeverjük a vajat a cukorral és a tojással, egy külön tálkában a lisztet és a sütőport, majd ezt egybeöntjük, és hozzáadjuk a müzlit, és az aszalt gyümölcsöket is. (Én a Rossmannban vettem BIO aszalt gyümölcskeveréket, diót daraboltam még fel, és az étcsoki is belekerült)
- Az összekevert keksztésztát folpackra helyeztem, majd a tetejére is tettem folpackot, és tésztán finoman átmegyek sodrófával. Rövid időre (10 percre kb) mélyhűtőbe teszem, hogy könnyebben tudjam kezelni a tésztát, ne essen szét.
- Kiveszem a mélyhűtőből, majd egy tetszőleges méretű és formájú szaggatóval kiszaggatom a kis kekszeimet, majd sütőlapra helyezem.
- 180 fokra előmelegített sütőben 15 percre hagyjuk, hogy kicsit barnára piruljon, de figyeljünk, mert hamar oda is tud égni!!
Tipp: természetesen mindenféle gyümölccsel és magvakkal lehet kombinálni a keksz tartalmát, én következő alkalommal az almás-mazsolásat fogom kipróbálni :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.