Életemben most kóstoltam, és most is készítettem először :)
Hozzávalók:
- 200 g tehéntúró
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 kis fej lilahagyma (elhagyható)
- 1 gerezd fokhagyma (elhagyható)
- 1 teáskanál pirospaprika
- kicsi bors
- kicsi só
- 1 ek. tejföl
Elkészítés:
A hagymákat nagyon apró darabokra vágjuk A túrót összekeverjük a tejföllel és a pirospaprikával, kóstoljuk meg, majd a többi fűszert és a hagymát is adjuk hozzá, keverjük el jó alaposan.
Tipp:
1. a pirospaprika mennyisége akkor az igazi, ha narancssárgás színű a krémünk! Mindig kóstolgassuk, hogy a kesernyés ízt elkerüljük :)
2. ne adjunk hozzá túl sok tejfölt, ha a túrónk is folyósabb, mert akkor nem egy masszát fogunk kapni, hanem egy öntetet.. azt pedig senki sem szeretné, hogy a kenyerünket eláztassa, igaz? :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.