2015. október 15. 20:05 - Szeghy Szabina

Körözött

Életemben most kóstoltam, és most is készítettem először :)

Hozzávalók:

  • 200 g tehéntúró
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 kis fej lilahagyma (elhagyható)
  • 1 gerezd fokhagyma (elhagyható)
  • 1 teáskanál pirospaprika 
  • kicsi bors
  • kicsi só
  • 1 ek. tejföl

 

Elkészítés: 

A hagymákat nagyon apró darabokra vágjuk A túrót összekeverjük a tejföllel és a pirospaprikával, kóstoljuk meg, majd a többi fűszert és a hagymát is adjuk hozzá, keverjük el jó alaposan.

 

Tipp:

1. a pirospaprika mennyisége akkor az igazi, ha narancssárgás színű a krémünk! Mindig kóstolgassuk, hogy a kesernyés ízt elkerüljük :)

2. ne adjunk hozzá túl sok tejfölt, ha a túrónk is folyósabb, mert akkor nem egy masszát fogunk kapni, hanem egy öntetet.. azt pedig senki sem szeretné, hogy a kenyerünket eláztassa, igaz? :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://osszeforrva.blog.hu/api/trackback/id/tr67971631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása