Nagyon szeretem a krémleveseket, és a bort is, együtt pedig egy olyan tökéletes elegyet alkotnak, amit nem lehet egykönnyen elfelejteni ;)
Hozzávalók:
- 350 g gomba (én kétféle csiperkét használtam)
- 1 doboz tejszín
- 2 ek. liszt
- 2 db. vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1,5 dl fehérbor
- 2 leveskocka
- fűszerek: petrezselyem, fehérbors, só, kis chili
Elkészítés:
- Daraboljuk fel a hagymát (elég nagyobb szeletekre, hiszen úgyis össze fogjuk turmixolni), majd dinszteljük meg.
- Ha üveges a hagymánk, adjuk hozzá a félbevágott fokhagymát, és a szeletelt gombát. (Én nem szoktam az összes szeletelt gombát beletenni, mert miután összeturmixolom a levest, szeretek belerakni plusz gombaszeleteket is, de ez ízlés dolga.)
- A gombát és a hagymákat öntsük fel a fehérborral és ugyanannyi vízzel, pároljuk ebben a keverékben 10 percet, majd öntsük fel 1 liter vízzel, tegyük bele a leveskockát és a fűszereket a petrezselyem kivételével, és főzzük forrásig.
- Készítsük el a habarást: keverjük csomómentesre a tejszínt és a lisztet, majd adjunk hozzá a forró levesléből a hőkiegyenlítés miatt, így majd ha beleöntjük a levesbe, nem fog a habarás összecsomósodni/összeugrani.
- Turmixoljuk le a levest, adjuk hozzá a maradék szeletelt gombát és az aprított petrezselymet, rottyantsunk rajta még egyet, és kész is a leves.
Tipp:
- a gomba szárát is nyugodtan adjuk a leveshez :)
- én sajtos pirítóssal szoktam enni, nagyon szépen kiegészíti a levesünket :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.