Imádok mindent, ami túróval készül, ezért nem volt kérdés, hogy felkerül-e a túrós batyu receptje :) Íme:
ALAPRECEPT:
Hozzávalók:
- 4 dl tej
- csapott kávéskanál só
- 3 evőkanál kristálycukor
- 3 evőkanál napraforgó olaj
- 70 dkg finomliszt
- 1 db tojás
- 4 dkg élesztő
Elkészítés:
A meglangyosított tejet kelesztőtálba öntjük, beletesszük a cukrot, sót, olajat, ráöntjük a liszt egy részét, és jól elkeverjük az elmorzsolt élesztővel. Kicsit hagyjuk felfutni az élesztőt. Ezután ráütjük a tojást, majd a többi liszttel simára dolgozzuk-dagasztjuk. Légmentesen lezárjuk, és kétszeresére kelesztjük. Kiborításnál ügyeljünk arra, hogy lisztezett legyen a deszka. Kinyújtjuk a tésztát kb. fél cm vastagságúr, majd felszeleteljük egyenlő négyzetekre, akkorákra, amekkora batyukat szeretnénk:)
Hozzávalók a töltelékhez:
- 25 dkg túró,
- 2 ek. tejföl
- 1 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor,
- 2-3 ek. cukor
- 2 csapott ek. búzadara
- mazsola ízlés szerint
- reszelt citromhéj
Töltelék elkészítése: a túrót keverjük ki jó alaposan a többi hozzávalóval :)
A tészta közepére tesszük a túrós keveréket, a tésztánk 4 sarkát összefogjuk, majd picit csavarunk egyet rajta, így tuti, hogy nem fognak szétjönni sütés közben :) Lekenjük egy tojással őket, majd 180°-on 35-40 perc alatt készre sütjük.
Mutatom 3 lépésben, hogyan csípjük össze a tetejét:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.