Nagyon laktató leves, ha ezt készítem ebédre, csak a Párom miatt készítek hozzá másodikat is, én szinte egész délután elvagyok egy tányér levessel:) Nézzük is, hogyan készül!
A prágai sajtkrémleves alapja a hagymaleves, szóval először azt kell elkészítenünk :)
A leves így áll össze:
- először a tányérunkba belerakjuk a nokedlit..
- majd rá a tejfölt..
- arra pedig a sajtot,
- majd nyakon öntjük a hagymalevesünkkel :)
Hozzávalók a leveshez:
- 6 db nagyobb fej hagyma
- 1 vastagabb újhagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- fűszerek: bors, só, tárkony, petrezselyem, vegeta
- kis doboz tejszín, és 2 ek liszt a habaráshoz
Elkészítés: a hagymákat kisebb darabokra vágjuk, nem kell vele nagyon babrálni, mert a levest úgyis leturmixoljuk. Kis vajon megpirítjuk, majd felöntjük 1,5 liter vízzel. Beleszórjuk a fűszereket, elkeverjük, majd 15 percig főni hagyjuk közepes fokozaton. Ha ezzel készen vagyunk, akkor a tejszínnel elkeverjük a lisztet, beleöntjük a levesbe, majd leturmixoljuk, botmixerrel a legegyszerűbb. A nokedlit akkor szoktam elkészíteni, amíg fő a leves:
Hozzávalók a nokedlihez:
- 3 tojás
- liszt, amennyit felvesz, nekem kb 2 bögrényit szokott felvenni
- 1,5 dl víz
- só
Elkészítése: a tojást kikeverjük a vízzel, ebbe jöhet a só, majd a liszt hozzá :) lányabb tésztát dolgozzunk ki, akkor könnyebb lesz kiszaggatni is egy forrásban lévő vízzel teli lábosban.
Tipp: a hozzávalók egy nagy adag nokedlire vonatkoznak. Ami megmarad belőle, le szoktam fagyasztani, később pedig készülhet belőle az isteni és rém egyszerű tojásos nokedli :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.