2016. március 17. 22:59 - Szeghy Szabina

Cukkinis-tejszínes pulyka

Valami szárnyashúsra vágytam, a cukkinit pedig már muszáj volt felhasználni a hűtőből, is meg is született az ebédötlet.. isteni finom lett, felkerült a kedvencek listájára ez az egyébként rém egyszerű, és nagyon gyors étel :) ráadásul a konyhát is csak kismértékben koszolja össze! 

dsc08255.JPG

Hozzávalók:

  • kb. fél kiló pulyka (megmondom őszintén, nem méricskéltem)
  • 2 közepes cukkini
  • 3 közepes fej hagyma
  • petrezselyem
  • 1 kis doboz tejszín

Páchoz:

  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 ek olivaolaj
  • 2 ek mustár
  • majoranna, bors, só

Elkészítés:

A pulykát csíkokra szeljük, majd bepácoljuk. Jól összekeverjük a páchozzvalókkal, és egy éjszakára (de legalább 2 órára) hűtőbe tesszük pihenni. Amikor megvagyunk ezzel (másnap, vagy 2 óra múlva), apróra vágjuk a hagymát, olivaolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a pulykát, fehéredésig kevergetjük. Amíg a pulyka sül, addig megmossuk a cukkinit -nem kell megpucolni-, feldaraboljuk nagyobb darabokra (én először karikákra vágtam, de gondoltam ez így nem lesz olyan szép, ezért félbevágtam őket), aztán hozzáadjuk a pulykához. További 10 percet sütjük, felöntjük tejszínnel, megszórjuk petrezselyemmel. 10 perc múlva kész is :) Rizst főztem ki hozzá, és céklával tálaltam. Jó étvágyat!!

Tipp: aki szereti a répát, reszeljen bele nyugodtan, nagyon finom plusz ízt ad neki :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://osszeforrva.blog.hu/api/trackback/id/tr68491356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása