2016. március 10. 22:04 - Szeghy Szabina

Héjában sült töltött krumpli, Bolognai módra

Egyik nap eszembe jutott, hogy mennyire finom töltött krumplit szokott anyu csinálni, ezért már egy hete tervezem, hogy ez lesz az ebéd, ma tudtam rá sort keríteni :) Szóval a receptem:


Hozzávalók, kb 3 főre

  • 250 g darált hús
  • 2,5 dl paradicsomsűrítmény, ami tényleg sűrű! -én a Lidl-ben kapható bazsalikommal ízesített paradicsompürét használtam, ez tényleg jó sűrű, és szerintem a legfinomabb a sűrítmények közül.. természetesen aki jobb szeretné, az friss paradicsomból és készítheti!
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 fej fokhagyma
  • fűszerek: oregánó, só, bors, petrezselyem, 1 ek. cukor; a krumpli főzésénél pedig: rozmaring, egész köménymag 
  • 8 db közepes krumpli 
  • olivaolaj

Elkészítés:

  1. Egy nagyobb edénybe beletesszük az alaposan megmosott krumplikat, majd felöntjük egy kicsit több vízzel, mint amennyi ellepi. Beleszórjuk a köménymagot, rozmaringot és megsózzuk, és főni hagyjuk addig, amíg megpuhul.
  2. Amíg fő a krumpli, addig elkészítjük a tölteléket. Olivaolajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, fokhagymát (utóbbit át is törhetjük ha az egyszerűbb). Ha üveges lesz, akkor hozzáadjuk a húst, fehéredésig, valamint addig kevergetjük, amíg levet ereszt, aztán mehet hozzá a paradicsompüré, és beleszórjuk a fűszereket is. Főzzük még 5 percet, aztán levesszük a tűzről. dsc08185.JPG
  3. Már biztosan készen vannak a krumplik is, szóval kivesszük őket a vízből, majd egyesével foglalkozunk velük. Először fogjuk az egyiket, levágunk a tetejéből egy darabot, félrerakjuk. Kivájjuk a belsejét, és egy külön tálkába rakjuk (olyanba, amiben majd az összes krumpli kivájt belsejét át tudjuk mégegyszer törni). Aztán belerakjuk a kiolajozott, vagy kivajazott tepsibe/ jénaiba. Ugyanígy teszünk a többivel is, majd ha mindegyik kész, akkor a krumplik belsejét áttörjük, hozzáadjuk a töltelékhez, jól elkeverjük, majd egyesével jó púpozottan megtöltjük a krumplijainkat, majd a töltelék tetejére rárakjuk a korábban félretett krumplitetőket. Megkenjük tojássárgájával, megszórjuk sajttal.
  4. 200°-os előmelegített sütőben, további 10 percet sütjük, amíg a sajt megpirul a tetején. Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://osszeforrva.blog.hu/api/trackback/id/tr918460628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása