Szintén egy nagyon gyors, és isteni finom receptről van szó :) Tökéletes vendégvárónak, vasárnapokra, amikor zárva van a cukrászda, vagy akár tortát is lehet készíteni belőle :)
Hozzávalók:
- 2 citrom reszelt héja (az egyiknek a reszelt héját díszítésnek szoktam használni)
- fél citrom leve
- 2 csomag babapiskóta (én 28 db babapiskótából csináltam, ennyi volt 2 zacsiban; és a cukrozott tetejűt vettem, mert csak az volt a boltban)
- 4 ek porcukor
- 4 dl tejföl
- 4 dl tejszín
- kicsi rum, vagy konyakaroma
Elkészítése:
- A tejfölbe belekeverjük a citrom levét, a lereszelt héját, és a porcukrot, meglocsoljuk egy kicsi, de tényleg nagyon kicsi (különben elrontja a szép fehér színét a sütinknek) rum, vagy konyakaromával.
- A tejszínt habbá verjük, majd hozzáadjuk a tejfölös keverékünkhöz (ne féljünk a tejföl íze abszolút nem lesz érezhető).
- Egy tetszőleges edény aljára kezdjük szép sorban lepakolni egymás mellé a piskótáinkat, majd ha ez megvan, kenjük rá a krémünk kb felét. Erre fektessünk megint piskóta réteget, majd jöhet megint a krém. Készen is vagyunk, egy kis reszelt citromhéjjal, illetve citromkarikákkal díszíthetjük a sütinket :)
Tipp:
Jót tesz a sütinek, ha a hűtőben pár órára pihenni hagyjuk- jobban összeérnek az ízek, és könnyebben szeletelhető lesz később a süti :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.