2015. október 12. 19:13 - Szeghy Szabina

Fahéjas Fátyol

Feliratkoztam egy bajor receptes oldalra, ahonnan ezt a sütit kaptam az aznapi hírlevél tartalmaként. Tagja vagyok pár magyar facebook-os főzőscsoportnak, egy időben a csajok meg voltak őrülve ezért a receptért, viszont akkor nem volt időm elkészíteni. Sajnálom, hogy nem csináltam meg előbb.. soha nem találkoztam még ennyire lágy, isteni tésztával, mint ami ennek a sütinek van... imádom, szerelmes lettem belé, és egészen biztos, hogy nem utoljára készítettem el.  Fogadjátok szeretettel:

dsc07641.JPG

Hozzávalók a tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 7g szárított élesztő (vagy 25 g friss)
  • 1 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 1 ek kristálycukor
  • 5 dkg vaj
  • pici só

A tejet, vaja és a kristálycukrot meglangyosítjuk a mikróban, épphogy csak annyira, hogy a cukor és vaj elolvadjon, de ügyeljünk arra, hogy ne legyen forró! Aztán ha ez megvan, hozzáöntjük a lisztet, rá a szárított élesztőnket, ráütünk egy tojást, majd picit megsózzuk. Összegyúrjuk, akár kézzel, akár fakanállal, akár géppel. 40 percre kb meleg helyen kelesztjük. Amíg kel, elkészítjük a tölteléket hozzá:

Hozzávalók a töltelékhez: (ezeket is melegítsük kicsit össze, mint ahogy a tésztánál tettük a vajjal és cukorral)

  • 7 dkg vaj
  • 7 dkg kristálycukor
  • 1 csapott ek őrölt fahéj

Tipp: ne ijedjünk meg, ha a töltelék melegítésekor a cukor kicsit karamellizálódik, és darabos lesz, isteni íze lesz, higgyétek el :) 

Ha megkelt a tésztánk, lisztezett felülere kiöntjük, majd kinyútjuk nagyjából téglalap alakúra. Ezután megkenjük a tölteélkünkkel a tésztát (de ne az összessel, maradjon egy kicsit a sütésre kész sütink tetejére is), majd a rövidebbik felénél kezdve 6 egyenlő részre vágjuk, majd ezeket egymásra helyezzük. miután megvan ez az "emeletes tészta", 6 kockára vágjuk, amiket pedig egy kivajazott őzgerinc vagy püspökkenyér formába élével egymás mellé helyezünk. Ráöntjük a maradék tölteléket, majd hagyjuk őket még kelni kb fél órát. Ezután 180°-os sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük :) Jó étvágyat, képek az elkészítés folyamatáról sorban a galériában :)

dsc06595.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://osszeforrva.blog.hu/api/trackback/id/tr297962576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása