2016. április 06. 23:39 - Szeghy Szabina

Baszk csirke

Fördős Zé és Jamie Oliver receptjei között kutatva megtaláltam ezt az egy csirkéset, ami mind a kettejüknél az egyik legnépszerűbbként szerepelt. Zénél sertéssel és kukoricával, Jamie O. pedig csirkével készíti, én az utóbbit választottam, egy kis borsóval megspékelve. Isteni finom lett :) Szintén egy gyors recept következik, sűrű mindennapokra:

Adag: 4 fő
Elkészítési idő: kb. 45 perc sütéssel együtt

dsc08496.JPG

Hozzávalók:

  • 2 fej vöröshagyma
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg sonka
  • 20 dkg borsó (kis doboz konzerves)
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • passzírozott paradicsom
  • 600 g csirkemell
  • só, bors, babérlevél, kakukkfű

Elkészítés: 

1. A hagymát apró kockára, a paprikát és a sonkát csíkokra vágjuk. A fokhagymát összetörjük. Olivaolajon megpirítjuk őket.

2. 5-10 perc főzés után fűszerezzük és hozzáadjuk a borsót és a paradicsomot, vagy paradicsompasszírt, ki mivel készíti, aztán egy hőálló edénybe öntjük a szószt.

3. A csirkemellet szeletekre vágjuk (én alapból szeleteltet vettem), amiket sózunk, borsozunk. Nyeles serpenyőben egy kevés olíva olajon fehéredésiga pirítjuk. (Kb. 10 perc.)

4. Ezt követően a húst a szószra helyezzük és a sütőben, 200 fokon kb 30 percig sütjük. Az utolsó 10 percben megszórjuk reszelt sajttal.

5. Rizzsel tálaljuk. 

A fázisfotókat pedig itt láthatjátok:

Jó étvágyat :)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://osszeforrva.blog.hu/api/trackback/id/tr38574918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása