Fördős Zé és Jamie Oliver receptjei között kutatva megtaláltam ezt az egy csirkéset, ami mind a kettejüknél az egyik legnépszerűbbként szerepelt. Zénél sertéssel és kukoricával, Jamie O. pedig csirkével készíti, én az utóbbit választottam, egy kis borsóval megspékelve. Isteni finom lett :) Szintén egy gyors recept következik, sűrű mindennapokra:
Adag: 4 fő
Elkészítési idő: kb. 45 perc sütéssel együtt
Hozzávalók:
- 2 fej vöröshagyma
- 8 gerezd fokhagyma
- 10 dkg sonka
- 20 dkg borsó (kis doboz konzerves)
- 1 piros kaliforniai paprika
- passzírozott paradicsom
- 600 g csirkemell
- só, bors, babérlevél, kakukkfű
Elkészítés:
1. A hagymát apró kockára, a paprikát és a sonkát csíkokra vágjuk. A fokhagymát összetörjük. Olivaolajon megpirítjuk őket.
2. 5-10 perc főzés után fűszerezzük és hozzáadjuk a borsót és a paradicsomot, vagy paradicsompasszírt, ki mivel készíti, aztán egy hőálló edénybe öntjük a szószt.
3. A csirkemellet szeletekre vágjuk (én alapból szeleteltet vettem), amiket sózunk, borsozunk. Nyeles serpenyőben egy kevés olíva olajon fehéredésiga pirítjuk. (Kb. 10 perc.)
4. Ezt követően a húst a szószra helyezzük és a sütőben, 200 fokon kb 30 percig sütjük. Az utolsó 10 percben megszórjuk reszelt sajttal.
5. Rizzsel tálaljuk.
A fázisfotókat pedig itt láthatjátok:
Jó étvágyat :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.