2015. október 08. 23:43 - Szeghy Szabina

Prágai sajtkrémleves

Nagyon laktató leves, ha ezt készítem ebédre, csak a Párom miatt készítek hozzá másodikat is, én szinte egész délután elvagyok egy tányér levessel:) Nézzük is, hogyan készül!

dsc08632.JPG
A prágai sajtkrémleves alapja a hagymaleves, szóval először azt kell elkészítenünk :)

A leves így áll össze:

  1. először a tányérunkba belerakjuk a nokedlit..
  2. majd rá a tejfölt..
  3. arra pedig a sajtot,
  4. majd nyakon öntjük a hagymalevesünkkel :) 

Hozzávalók a leveshez:

  • 6 db nagyobb fej hagyma
  • 1 vastagabb újhagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • fűszerek: bors, só, tárkony, petrezselyem, vegeta
  • kis doboz tejszín, és 2 ek liszt a habaráshoz

Elkészítés: a hagymákat kisebb darabokra vágjuk, nem kell vele nagyon babrálni, mert a levest úgyis leturmixoljuk. Kis vajon megpirítjuk, majd felöntjük 1,5 liter vízzel. Beleszórjuk a fűszereket, elkeverjük, majd 15 percig főni hagyjuk közepes fokozaton. Ha ezzel készen vagyunk, akkor a tejszínnel elkeverjük a lisztet, beleöntjük a levesbe, majd leturmixoljuk, botmixerrel a legegyszerűbb. A nokedlit akkor szoktam elkészíteni, amíg fő a leves: 

Hozzávalók a nokedlihez:

  • 3 tojás
  • liszt, amennyit felvesz, nekem kb 2 bögrényit szokott felvenni
  • 1,5 dl víz

Elkészítése: a tojást kikeverjük a vízzel, ebbe jöhet a só, majd a liszt hozzá :) lányabb tésztát dolgozzunk ki, akkor könnyebb lesz kiszaggatni is egy forrásban lévő vízzel teli lábosban.

Tipp: a hozzávalók egy nagy adag nokedlire vonatkoznak. Ami megmarad belőle, le szoktam fagyasztani, később pedig készülhet belőle az isteni és rém egyszerű tojásos nokedli :)

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://osszeforrva.blog.hu/api/trackback/id/tr477951484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása